DUIZENDPOTIG ZIJN WIJ

20190123_143338rode_kusta.jpg

Project 'Duizendpotig zijn wij": bij ARS in Leiden exposeerden in de maand mei 2019 19 Ars-leden met divers beeldend werk, geïnspireerd op "landschap". Een 10-tal dichters uit Vlaanderen reageerden met poëzie op dit beeldend werk.
Ik was mede-organisator en deed mee met een schilderij, 'Noord-Oost", acryl/gemengde techniek op doek, 70 x 90 cm. Mijn werk werd gepresenteerd met het gedicht "Op Drift", van Frank Zonderland uit Gent.
In februari 2020 was de tentoonstelling te zien in Gent, Rustpunt, Burgstraat 46. 
Leids beeldend werk en gedichten uit Vlaanderen zijn ook gebundeld in het boek "Duizendpotig zijn wij", te koop bij ARS, bij Museum de Lakenhal en de verschillende Leidse boekhandels en bij bol.com  Bovendien in het Poëziecentrum, Vrijdagmarkt te Gent en boekhandel Carmelitana, ook in Gent.

untitled-1.jpg

VREEMD IN DE MEENT

zoeterwoude-1.jpg

Project in Zoeterwoude. Mijn aandeel bestond uit een vijftiental kleine schilderijen, ter plekke geschilderd in Zoeterwoude, vanuit de woningen van Zoeterwoudenaren, Ik schilderde het uitzicht van mijn gastvrouw/-heer, had ter voorbereiding uitgebreid contact met hen en probeerde even een beetje door hun ogen te kijken.

IJSFORMATIES - Den Haag

image.jpeg

 Componiste Carolien Devilee (Leiden) en ik werkten samen aan het project "IJsformaties". Onze werkwijze was als volgt: Carolien liet zich inspireren door mijn arctische schilderijen voor haar  compositie "IJsbergen". En op mijn beurt, luisterend naar haar compositie op de piano, werkte ik verder aan verbeelding van mijn geschilderde ijsbergen. Een en ander resulteerde in een aantal drukbezochte optredens